Ontmoet ViZiR

TEAM

ONZE REGISSEURS

Antonio A-Tjak
Antonio A-Tjak

Founding Partner

MSc Industrial Design Engineering | Technische Universiteit Delft 

Nascholing: INSEAD - Owner Directors Programme 

Steven Hanekroot
Steven Hanekroot

Founding Partner

MSc Industrial Design Engineering | Technische Universiteit Delft
Nascholing: Een leven lang leren, met vele deelcursussen en opleidingen 


Antonio is:
  • creatief en oplossingsgericht, een omdenker.
  • zorgvuldig, analytisch en verbeeldend, een designthinker.
  • verbindend, inspirerend en genereus, een teambuilder. 
MOTTO: ‘DOEN WAT WERKT, DOEN WAT NODIG IS’

Al tijdens de studie blijkt Antonio’s passie voor de gezondheidszorg. Door wekenlang te observeren in operatiekamers begrijpt hij hoe hij de interactie tussen de mensen rond een Röntgenapparaat kan verbeteren. Het levert hem een cum laude diploma en een baan bij Philips Design. Internationale erkenning en vele prijzen getuigen van de impact van zijn werk voor Philips. Na 8 jaar wordt tijd voor DC3 interaction design, opgericht met Philippe Wegner en Rik Koster. Philips, Delfts Instruments (medical), RIVM, vele overheidsorganisaties en multinationals zijn opdrachtgevers. DC3 onderscheidt zich als ontwerpbureau van ‘rijke’ interactie en  als vormgever van online zelfredzaamheid.

DC3 fuseert om de marktkansen te benutten. Als Design Director binnen Eden Design and Communication leidt hij almaar grotere projecten met meer en meer strategische impact. Een zware cursus aan de internationale business school INSEAD helpt Antonio een drastische keuze te maken: tijd om onder zelfstandige vlag het bedrijfscoachingspad op te gaan: FluidCompany. Design thinking voor caring companies wordt de kern: zorgzame organisaties begeleiden door groei en krimp. Als interim directeur bij IJsfontein Interactive Media zit hij bovenop de ontwikkeling van de ABCDE-Sim voor Erasmus MC en Agressie Game voor UMC St Radboud ziekenhuis. 

Binnen Cooala jaagt hij zorginnovatieprojecten aan voor oa Brabantse Ontwikkelings Maatschappij, Aimpact, het Anna Paviljoen van OLVG en Reinier de Graaf Gasthuis (meer op Cooala.nl). Sinds 2016 begeleidt hij voor U CREATE innovatie-projecten naar de markt. Projecten die op het snijvlak liggen van gezondheidszorg en creativiteit.

Naast zijn beroepspraktijk loopt steeds een parallele lijn naar het onderwijs. Het begint al tijdens zijn studie aan de TU Delft. Daarna is hij voor HKU co-developer van het curriculum Interaction Design. Aan de Design Academy coacht hij studenten in het versmelten van hard en zacht: functionaliteit en beleving. Voor Technische Universiteit Eindhoven richt hij het onderwijsdomein ‘Health’ opnieuw in. Hier kiest hij direct voor een focus op het gezonde deel van de mens. Ook hier ligt de focus op empowerment en vitaliseren van de mens. 

Steven is:
  • observerend, geïnformeerd en ruimdenkend, een probleemoplosser.
  • analytisch, innovatief en ict-er, een design ingenieur.
  • gepassioneerd en bewijsgericht, een implementator en teambuilder.
MOTTO: 2xBETERE ZORG VOOR DE HELFT VAN DE KOSTEN

De rode draad in Steven’s loopbaan is het verbinden van mensen, techniek en bedrijfskunde. Steven’s carrière start in Hong Kong als Design Engineer en directieadviseur en later bij EDS als consultant Product Lifecycle Management - 3D CAD. Op zoek naar Inspirerend leiderschap stuit hij in 1999 op de zorg. Aanvankelijk ICT voor de zorg, maar al snel ook innovatie in de zorg. Bij It Cares werkt hij aan ICT strategie en beheer, en zet hij een groep op rond SmartLiving, Zorg op Afstand en Domotica.

Maar het is te veel op afstand voor Steven. Te ver van de plek waar het gebeurt en te ver van het kloppende hart van innovatie. Hij wil zelf de zorginstellingen in. Dat doet hij nu. Als implementatiemanager van integrale zorginnovatie en ict- systemen in de zorg. Bijvoorbeeld voor In Voor Zorg! Waar hij bij zorginstelling het Spectrum het tot op heden best renderende zorginnovatieproject neerzet. Het resulteert in tevredener en vitalere cliënten, enthousiaste zorgverleners en meer dan 26% bewezen besparing op zorginzet. Na het Spectrum richt Steven zijn energie zorginstelling Opella. Ook hier zorgt hij dat ICT dienstbaar is aan verbetering van de zorg.

Om innovatie te richten op gezondere zorg en een betere invulling van de zorgvragen verzamelde hij alle evidence die hij kon vinden rond Healthy Aging en stelde vandaar uit een wetenschappelijk raamwerk op voor vitaal, lang en gezond leven: de 8 vitaliteitsdomeinen. Hiermee worden de bewezen ingrediënten van gezondheid gebundeld en in stelling gebracht om de zorgvrager te helpen zijn leven vitaal en gezond in te richten. 


Antonio en Steven werkten beiden als co-auteurs intensief mee aan de tot standkoming van beide versies van het Cocreatie Zorginnovatieboek. Beide edities zijn online te downloaden via Zorginnovatieboek.nl